Skip to content
Menu

Over Corien

_NJ_1018-LR

Corien Luijt

Mijn naam is Corien Luijt en ik ben geboren in Rotterdam. Ik ben moeder van twee volwassen dochters en trotse oma van een kleindochter. Ik heb in mijn leven heel wat af gereisd en veel mooie plekken van de wereld mogen zien zoals Afrika, Azië, Zuid-Amerika, de Noordpool en de Zuidpool. Naast reizen ben ik een echte liefhebber van cultuur en theater. Graag houd ik me ook bezig met beeldhouwen waar ik mijn creativiteit in kwijt kan.
 

Waarom Jung?

Ik kwam in contact met het gedachtegoed van Jung tijdens mijn bezoeken aan Oibibio (een spiritueel centrum in Amsterdam). Naarmate ik er meer over te weten kwam groeide mijn interesse en besloot ik toen om de 4-jarige opleiding tot Jungiaans Filosofisch Therapeut en aansluitend, een jaar extra, tot Analytisch Therapeut aan het Jungiaans Instituut te Nijmegen te gaan volgen. In 2003 studeerde ik af. 

In 2012 heb ik mijn Master (Msc) in de dieptepsychologie behaald aan de Interuniversity College for Health & Development Graz. 

Ondernemerschap en coachen

In die tijd had ik een restaurant en was daarmee erg druk. Mijn Jungiaanse opleiding leidde er wel toe dat ik steeds beter werd in het managen en coachen van mijn personeel. Ook bij de keuze van nieuw personeel gebruikte ik mijn Jungiaanse achtergrond. Dat kwam ten goede aan de resultaten van mijn bedrijf.

Nieuwe uitdaging

Mijn interesse in de mens groeide en daarom besloot ik om een eigen praktijk in Analytische Therapie en Jungiaans coachen te starten. Ik begon met een kleine praktijk en nadat ik mijn restaurant had verkocht kon ik me er meer gaan bezighouden. Ik vind het fijn om mensen te helpen weer de goede weg op te gaan die ergens zijn vastgelopen.

Over Corien